بر کیفیت تمرکز کن ...

baffer-logo

تکنولوژی قالب تونلی

تکنولوژی قالب تونلی که امروزه تقریبا نیم قرن از پیدایش و استفاده از آن می‌گذرد، یکی از روش‌های ساختمان سازی نوینی است که موجب افزایش سرعت در اجرا و البته کاهش برخی از هزینه‌های متداول پروژه های ساختمانی می‌شود.

 

در این مقاله قصد داریم با بررسی موضوعات مختلف در قالب تونلی، نگاهی داشته باشیم به این روش از ساختمان سازی مدرن.

 

تکنولوژی قالب تونلی در سازه بتنی

قالب تونلی چیست

قالب تونلی روشی است در اجرای قالب بندی در سازه های بتنی، به این صورت که کل اجزای سازه، نظیر دیوارها و سقف ها به صورت یک‌پارچه قالب بندی شده و بتن ریزی می‌شود.

 

برای بهره‌مندی از این روش، نیاز به قالب های مرتبط با آن و همچنین جک‌های هیدرولیکی بالا رونده است که برای تهیه این موارد نیازمند تامین سرمایه مناسب می‌باشد.

 

در ادامه به روش اجرای قالب تونلی ، مزایای آن و معایبی که می‌تواند داشته باشد می‌پردازیم.

فروش گروت بافر، با خرید گروت بافر در دو مدل گروت سیمانی و گروت اپوکسی گروت ریزی مطمئن و آسان داشته باشید برای اطلاع بیشتر کلیک کنید.

روش اجرای قالب تونلی

در روش اجرای قالب تونلی، فونداسیون سازه مطابق با موارد معمول اجرا شده و سپس برای ایجاد فضایی جهت حرکت چرخ‌های قالب، مسیری را با بتن روی فونداسیون اجرا می‌نماییم. البته لازم به ذکر است که این فضا صرفا برای طبقه همکف بوده و برای طبقات بالاتر این چرخ‌ها روی خود سقف بتنی حرکت می‌کنند.

 

برای تعبیه قالب‌ها و نصب جک‌ها می‌بایست با استفاده از تاورکرین استفاده نمود و محل قرار گیری آنها را با استفاده از دوربین های نقشه برداری کنترل کرد.

 

نکته مهم دیگر در اجرای قالب تونلی ایجاد خیز منفی در قالب سقف‌هاست که به منظور عدم ایجاد انحنا ( شکم دادن ) سقف پس از بتن ریزی صورت می‌گیرد. این خیز منفی توسط جک‌های هیدرولیکی صورت می‌گیرد.

 

در هر مرحله از قالب بندی، پس از اتمام بتن ریزی، قالب‌ها به طبقه بالا منتقل شده و این سیستم یک‌پارچه به صورت عمودی و طبقه به طبقه کار اجرای سازه را انجام می‌دهد.

بتن ریزی در قالب تونلی به چه صورت می‌باشد

بتن ریزی در قالب تونلی به صورت معمول و عموما با پمپ‌های هوایی و دکل‌ها صورت می‌گیرد. آنچه در بتن ریزی در قالب تونلی مهم و حائز اهمیت است، کیفیت و روانی بتن مورد استفاده می‌باشد که می‌بایست با در نظر گرفتن طرح اختلاط مناسب و عیار سیمان بهینه آن را ساخت.

 

از آنجایی که در بتن ریزی قالب تونلی روانی و کارایی بتن مورد نظر بسیار اهمیت دارد، استفاده از فوق روان کننده بتن در بتن لازم و ضروری خواهد بود.

 

شرایط بتن مصرفی در این روش باید به گونه ای باشد، که بعد از گذشت 24 ساعت، امکان باز کردن قالب‌ها و انتقال آنها به طبقه بالاتر را بدهد.

استفاده از روغن قالب بتن با کیفیت در روش قالب تونلی

از آنجایی که مهم‌ترین پارامتر در اجرای این روش قالب بندی صحیح و اصولی است، و همچنین قالب‌های مورد استفاده گران هستند، حفظ کیفیت آنها و البته سطح تمیز بتن اجرا شده بسیار مهم می‌باشد.

 

بنابراین بهره‌مندی از روغن قالب بتن با کیفیت در اجرای این روش بسیار مهم خواهد بود.

 

استفاده از روغن قالب بتن مرغوب در قالب تونلی

مزایا و معایب روش قالب تونلی

این روش مزایا و معایبی خواهد داشت که در زیر به برخی از آن‌ها اشاره می‌کنیم:

 

  • اجرای یکپارچه سازه
  • عملکرد بهتر در برابر بارهایی مثل زلزله
  • کاهش هدر رفت مصالح مصرفی
  • افزایش سرعت بسیار بالا در اجرا
  • کاهش هزینه های نیروی انسانی و دیگر موارد
  • افزایش امنیت سلامت کارکنان اجرایی
  • به صرفه نبودن برای سازه های زیر 4 طبقه
  • هزینه های بالای تامین قالب‌ها و سایر ادوات
  • اجرای بتنی برخی دیوارهای غیر لازم

برخی از پروژه های مطرح اجرا شده با قالب تونلی

از مهم ترین پروژه های اجرا شده با روش قالب تونلی در ایران، می‌توان به پروژه شهرک اکباتان در غرب تهران اشاره نمود. در زیر به برخی دیگر از آنها اشاره می‌کنیم:

 

  • پروژه نارون و چناران پردیس
  • پروژه سپهر پردیس
  • پروژه کوثر خراسان تربت حیدریه
  • پروژه واوان

 

همچنین شرکت بافر کمیکال افتخار دارد که در پروژه مسکن مهر پردیس، با ارایه محصولات با کیفیت خود، همکاری خوبی را با شرکت کوزو پارس در اجرای این روش داشته است.

نتیجه گیری در خصوص استفاده از روش قالب تونلی

همانطور که در طول این مقاله به روش اجرا، مزایا، معایب و … اشاره شد، این روش ساختمان سازی، در دسته ساختمان سازی به روش صنعتی است. بنابراین می‌تواند در اجرای شهرک ها و مجموعه ساختمان های یک شکل نظیر مسکن های مهر ایران مورد استفاده قرار بگیرد.

 

نباید فراموش کرد که سرعت بالای اجرای این روش، امتیازی خواهد بود منحصر به فرد، که نمی‌شود در خیلی موارد از آن چشم پوشید.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

+ 4 = 11